Loopgroep Galder


Go to content

media

Ganzenvenloop

Michiel van Nispen wint drukbezochte Ganzenvenloop

Artikel uit BN De Stem 14 september 2014

ATLETIEK - Met vijftig lopers meer dan in 2013 staat de Ganzenvenloop in Galder weer op de kalender. Michiel van Nispen (Sprint) was van deze 188 lopers de sterkste. Hij won de 10 kilometer in een voor dit parcours prima tijd van 33,24 minuten. Zijn voorsprong op Pieter Cappon uit Ulvenhout en Henk Bruijns uit Bavel bedroeg vele minuten.

Snelste vrouw op de langste afstand werd 'eigen kweek' Diana Martens-Damen van Loopgroep Galder. Zij had voor haar drie bosrondjes 47,15 minuten nodig. Opvallend veel Vlamingen waren naar Galder gekomen. Dat was vooral merkbaar op de korte afstand.

De 3300 meter bij de mannen werd weliswaar gewonnen door de sterke Willem de Ruijter uit Amersfoort, maar daarachter waren het Brosens en Van Looy uit Rijckevorsel die het podium haalde.


_____________________________________________________________________________________________________________

17e Ganzenvenloop samen met 20-jarig bestaan

Loopgroep Galder viert dubbel feest

Op zaterdag 13 september 2014 vindt in Galder de 17e Ganzenvenloop plaats. Dit loopfestijn, dat jaarlijks veel belangstelling trekt, krijgt een extra feestelijk tintje vanwege het 20-jarig bestaan van de Loopgroep Galder die het evenement organiseert. De prestatieloop over diverse afstanden voert ook dit jaar weer over een landelijk en bosrijk parcours met start en finish bij Dorpshuis De Leeuwerik. Zowel volwassenen als kinderen kunnen deelnemen aan een traject over verschillende afstanden. Aansluitend wordt er door Loopgroep Galder een feestavond gehouden voor leden en oud-leden.

Door Henny van den Broek Weekblad Nieuw Ginneken 3 september 2014

Na twee jaar van afwezigheid heeft Loopgroep Galder vorig jaar de Ganzenvenloop nieuw leven ingeblazen en met succes! Het loopevenement werd, ondanks het feit dat de weersomstandigheden niet geweldig waren, goed bezocht. Dit jaar hoopt de Loopgroep Galder ruim 200 deelnemers aan de start te krijgen, maar aan de organisatie en de voorbereidingen zal het zeker niet liggen. Het parcours dat wordt uitgezet is hetzelfde als vorig jaar. De kortere afstanden voor kinderen (500 en 1000 mtr) voeren door de kom van Galder. Lopers vanaf 12 jaar kunnen kiezen om het parcours van 3,3 km één, twee of drie keer af te leggen, waardoor maximaal een afstand van 10 km wordt gelopen.
De lopers kunnen tijdens en na de loop rekenen op een prima verzorging met onderweg een drankpost als extra service. Na afloop van de run is er vanwege het 20-jarig bestaan iets extra's voor iedere deelnemer. Op het sportcomplex is er kleedmogelijkheid en tevens gelegenheid om te douchen. Er kan op zaterdag 13 september vanaf 12.30 uur worden ingeschreven (géén voorinschrijving). Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 5,00 voor senioren en € 1,00 voor kinderen.
De organisatie heeft besloten om per deelnemer 1 euro te doneren aan de sponsorloop 'Samen voor Hoop' welke op 13 en 14 september wordt georganiseerd door het KWF. Om de jeugd te stimuleren mee te doen en interesse te kweken voor gezonde beweging, worden de scholen in de omgeving benaderd voor promotie. Op woensdag 10 september wordt er van 18.30 tot 19.00 uur bij De Leeuwerik een clinic gegeven die voor de jeugd vrij toegankelijk is.

FEEST TGV 20-JARIG BESTAAN
Het bestuur van de Loopgroep Galder wil het 20-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan en wil dit jubileum vieren. Samen met leden, oud-leden en hun partners, op zaterdagavond 13 september vanaf 19.00 uur in Dorpshuis De Leeuwerik te Galder. Daarvoor kun je je tot 8 september aanmelden via mailadres info@loopgroepgalder.nl. De kosten bedragen € 15,0 pp waarbij een welkomstdrankje, buffet en 3 consumpties zijn inbegrepen. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan wordt in Dorpshuis De Leeuwerik ook een fototentoonstelling ingericht. Leden of oud-leden die over mooie foto's beschikken over de afgelopen periode of van de Ganzenvenloop, worden uitgenodigd deze beschikbaar te stellen. Je kunt deze sturen tav het bestuur naar; info@loopgroepgalder.nl. Uiteraard ontvang je deze na afloop terug.
De Loopgroep Galder is in de afgelopen 20 jaar gestaag gegroeid naar momenteel 64 leden, voornamelijk afkomstig uit Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef.
Opvallend is dat de laatste jaren veel twintigers tot de club zijn toegetreden. De groep startte in 1994 onder leiding van Cees Nuyten met 4 dames die graag wat wilden bewegen en trainen. Het enthousiasme werd steeds groter waardoor de loopgroep verder groeide en zo werd de Loopgroep Galder geboren die vervolgens ook een echt bestuur en een technische commissie kreeg. Loopgroep Galder kende in de voorbije jaren ups en downs, maar is nu een bloeiende vereniging waar zomer en winter op een mooie manier in de buitenlucht getraind kan worden. De stap naar de club is laagdrempelig en de loopprogramma's zijn van verschillend niveau en daardoor voor iedereen toegankelijk. De trainers bieden steeds een gevarieerde training met voldoende rek- en strekoefeningen voor, tijdens en na de loop.
Iedere woensdagavond wordt er van 19.30 tot 21.00 uur gestart vanuit de Leeuwerik en de meest fanatieke lopers gaan ook op zondagochtend van 9.00 tot 10.30 uur op pad. Sportievelingen worden uitgenodigd om eens vrijblijvend mee te trainen, wellicht is de Loopgroep Galder jouw clubje. Kijk ook eens op de website; www.loopgroepgalder.nl.


_____________________________________________

Blom en Gronert zetten Ganzenvenloop weer op de kaart

Artikel uit BN de Stem 14 september 2013 18.38 uur

ATLETIEK - Na een afwezigheid van enkele jaren is de Ganzenvenloop in Galder weer terug op de atletiekkalender.

Zaterdag werd op een beeldschoon rondje van 3300 meter gelopen om de prijzen. Bij de mannen was Deny Blom (DJA) op het hoofdnummer, de 10 kilometer, veruit de sterkste deelnemer.

Blom won afgetekend in 36.58 minuten. Snelste vrouw op deze afstand werd Lianne Gronert van Sprint. Op het voor het grootste deel onverharde parcours van Loopgroep Galder kwam ze tot een winnende tijd van 47.05 minuten.

Op de kortere afstanden vielen met name de talenten van Sprint op. Suzanne Jonkers won de 3300 meter, Lonne Mallens greep de zege op de 6600 meter.


Ganzenvenloop in Galder, hier winnaar van de 10 km Deny Blom.
Fotograaf Patrycja Lassocinska


_____________________________________________________________________________________
Loopevenement in Galder op 14 september a.s.

Ganzenvenloop weer uit de startblokken

A.s. zaterdag 14 september wordt voor de 16e keer de bekende Ganzenvenloop in Galder gehouden. Na een periode van 2 jaar afwezigheid heeft de Loopgroep Galder het vermaarde loopevenement weer nieuw leven ingeblazen. Er wordt een prestatieloop gehouden over een vernieuwd landelijk en bosrijk parcours voor kinderen, dames en heren. Loopliefhebbers mogen dit evenement niet missen, dus Galder is komende zaterdag voor jullie de aangewezen plek.

Door Henny van den Broek Weekblad Nieuw Ginneken 11-09-2013

De Ganzenvenloop leeft weer als nooit tevoren! Dat blijkt overduidelijk uit de enthousiaste reacties die de organisatoren van Loopgroep Galder de afgelopen maanden meekregen bij hun hernieuwde initiatief. De organisatie heeft er dan ook alles aan gedaan om het evenement, dat jarenlang op de loopkalender prijkte, weer bekendheid te geven. In de verre omgeving zijn posters opgehangen en op de geëigende plaatsen zijn flyers verspreid. Alle loopgroepen en atletiekverenigingen in de omgeving zijn aangeschreven om hun leden warm te maken voor de Ganzenvenloop. De organisatoren verwachten dan ook een grote toeloop van loopliefhebbers uit het eigen dorp, maar ook uit Bavel, Ulvenhout, Chaam, Rijsbergen en Zundert en zelfs runners uit België worden welkom geheten. De prestatieloop gaat over diverse afstanden en kan als een prima voorbereiding worden gezien voor de Singelloop die op zondag 6 oktober in Breda wordt gehouden. De start en finish zijn bij sportcomplex De Leeuwerik aan de St. Jacobsstraat 1b in Galder. Vooral voor kinderen is het leuk om aan de prestatieloop deel te nemen om zo hun loopvermogen te testen. Voor alle winnaars per afstand zijn er drie prijzen beschikbaar.

PRIMA VERZORGING

Loopgroep Galder mikt voor de Ganzenvenloop minstens op een paar honderd deelnemers. Er is geen voorinschrijving, dus het wordt spannend hoeveel loopliefhebbers er aan de start zullen verschijnen. De organisatoren hebben gekozen voor een nieuw parcours richting Ganzenven en bosrijke omgeving nabij de Galderse Meren. Het circuit heeft een lengte van 3.314 mtr en de volwassen lopers kunnen naar keuze 1,2 of 3 rondes afleggen. De kinderloop start om 14.00 uur en vindt plaats in de St. Jacobsstraat waarbij de jeugd er voor kan kiezen om 500 of 1000 meter te lopen. De prestatieloop voor de senioren dames en heren wordt om 15.00 uur afgeschoten en daarbij kan 3,3 - 6,6 of 10 km worden afgelegd. Voor de kosten hoeven de deelnemers het niet te laten, want kinderen betalen slechts € 1,- en voor de senioren is een bijdragen van € 5,- verschuldigd. Een groot aantal plaatselijke en regionale sponsors dragen het loopevenement een warm hart toe en mede daardoor kunnen de kosten voor deelname zo laat blijven. De lopers kunnen tijdens en na de loop rekenen op een prima verzorging met onderweg een drankpost als extra service. Na afloop van de run staat voor iedere deelnemer een fruitbuffet ter beschikking en op het sportcomplex bestaat de mogelijkheid om te douchen in de kleedkamers van v.v. Gesta. Daarna is er nog volop tijd om na te praten en te genieten van de nodige versnaperingen die in sportcomplex De Leeuwerik verkrijgbaar zijn.

_____________________________________________________________________________________


Prestatieloop nu onder de vlag van Loopgroep Galder

Ganzenvenloop is terug van weggeweest

Na twee jaar van afwezigheid is de befaamde Ganzenvenloop nieuw leven ingeblazen. De Loopgroep Galder heeft de organisatie van dit bekende loopevenement overgenomen van de stichting die het 15 jaar achtereen organiseerde. In 2011 en 2012 werd de loop niet gehouden en dat werd alom als een gemis beschouwd. Het is nog even weg, maar op zaterdag 14 september 2013 gaat het er echt weer van komen. Loopliefhebbers wordt geadviseerd deze datum alvast in de agenda te noteren. De prestatieloop is geschikt voor jong en oud, mede omdat deelname mogelijk is over verschillende afstanden.

Door Henny van den Broek Weekblad Nieuw Ginneken 24-4-2013

Het zou natuurlijk jammer zijn als de Ganzenvenloop, een loopevenement met een lange traditie vanuit Galder, zou verdwijnen. Gelukkig is het niet zover gekomen! Dankzij het initiatief vanuit de Loopgroep Galder is het sportieve evenement nu behouden. Juist nu nieuwe sportaccommodaties in Galder worden gerealiseerd is het natuurlijk prachtig dat een vernieuwde Ganzenvenloop terug op de agenda verschijnt. Wellicht is in september het nieuwe dorpshuis zover gevorderd dat vanuit deze multifunctionele accommodatie het loopevenement van start kan gaan. Er is inmiddels door de organisatoren een nieuw parcours richting Ganzenven uitgezet, dat loopt door de landelijke en bosrijke omgeving van de Galderse Meren. Het circuit heeft een lengte van 3.314 mtr., en de lopers kunnen naar keuze 1, 2 of 3 rondes afleggen, waarmee de langste run ongeveer 10 km bedraagt. Voor de jeugd wordt er ook een kinderloop georganiseerd van 0,5 en 1 km door de St. Jacobsstraat. De start van de kinderloop op 14 september is om 14.00 uur en de prestatieloop gaat om 15.00 uur van start. Het gaat ongetwijfeld weer een goed georganiseerde, maar vooral ook gezellige loop worden. Het deelnemersgeld is bewust laag gehouden en bedraagt slechts € 5,00. Eigenlijk heeft de Ganzenveloop internationale allure, want ook lopers uit Meersel-Dreef en Meerle zijn van harte welkom. De organisatie is momenteel druk doende met het benaderen van sponsors om het loopevenement financieel te ondersteunen.

LOOPGROEP GALDER
Dankzij het initiatief vanuit de Loopgroep Galder is de Ganzenvenloop weer nieuw leven ingeblazen. In voorgaande jaren trok het loopevenement altijd een kleine 200 deelnemers. De organisatoren verwachten ook dit keer dit aantal aan de streep te krijgen maar hopen stiekem op nog meer deelnemers. De Loopgroep Galder bestaat inmiddels ruim 20 jaar en de ca. 50 leden lopen altijd in de natuur. Galder is rijkelijk gezegend met natuurgebied, waar niet alleen in de zomermaanden, maar ook 's winters prima gesport kan worden in de buitenlucht. De stap naar de club is laagdrempelig en de loopprogramma's zijn van verschillend niveau en daardoor voor iedereen toegankelijk. De trainers bieden steeds een gevarieerde training met voldoende rek- en strekoefeningen voor, tijdens en na de loop. Iedere woensdagavond wordt er van 19.30 tot 21.00 uur gestart vanuit De Leeuwerik en de meest fanatieke lopers gaan ook op zondagochtend van 9.00 tot 10.30 uur op pad. Sportievelingen worden uitgenodigd om eens vrijblijvend mee te trainen, wellicht is de Loopgroep Galder echt jouw clubje. Kijk eens op de website; www.loopgroepgalder.nl.Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu