Loopgroep Galder


Go to content

Historie

Vereniging

Loopgroep Galder is ontstaan in 1994. Een groepje buurtgenoten wilde aan hun conditie gaan werken.

Onder leiding van trainer Cees Nuyten trokken enkele sportievelingen (in het begin voornamelijk vrouwen) regelmatig de loopschoenen aan, om gezamenlijk een rondje te lopen.
Gaandeweg sloten steeds meer mensen zich bij dit groepje aan en zo is Loopgroep Galder ontstaan. De groep groeide geleidelijk uit tot een groep van buurtgenoten en bekenden, waarbij het recreatief lopen de grootste doelstelling was.

In 2000 is dan toch besloten tot de oprichting van een echte vereniging, met een 5-tallig bestuur, statuten, contributie, een jaarlijkse ledenvergadering, een clubblad en het organiseren van diverse festiviteiten.
Ondanks dit officiele tintje is er weinig veranderd aan de doelstelling van L.G.G.;

ONTSPANNING, GEZELLIGHEID EN SPORTIVITEIT ZIJN BELANGRIJKER DAN PRESTATIE.

De club groeide uit van een groepje dat op een vaste avond in de week trainde, naar een groep die samen naar wedstrijden ging en af en toe een feestje organiseerde.

Het sociale aspect blijkt ook uit het feit dat iedereen in de club op vrijwillige basis zijn of haar bijdrage levert.

Vanuit L.G.G. is ook de stichting 'Ganzenvenloop' ontstaan; een prestatieloop in september met start en finish bij Sportpark 'De Leeuwerik' te Galder. Door omstandigheden is dit evenement in 2011 en 2012 niet doorgegaan, maar op 14 september 2013 staan we weer aan de startblokken om met dit traditionele en vooral gezellige sportevenement van start te gaan.

Omdat Loopgroep Galder leden heeft van beide zijden van de grensstreek, zijn wij een internationale club.     

Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu